ATAK helikopterlerine yerli güç! 6 namlulu yeni sistem görücüye çıktı

Kurumsal bir silah üreticisi olan Sarlmaz, ulusal sistemlerini İstanbul’daki 17. Uluslararası Savunma Sektöründe (IDEF 2025) tanıttı.
Anadolu Ajansı’nın (AA) bir “küresel iletişim ortağı” olduğu IDEF 2025, Türk Silahlı Kuvvetler Vakfı ve KFA Fuarca Inc.’in yönetimi ve sorumluluğu altında Başkanlık Savunma Sektörünün Desteği ile Ulusal Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir.
Şirket, fuardaki ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin ilgisine çok çeşitli ürünler sundu.
Sarlmaz, Türkiye’deki orta kalibre silah sistemleri ve diğer % 50 hisse alanındaki ihtiyaçları karşılamak için kurulan TR Mecharonics şirketinin % 50 katılımına sahiptir.
Fuara karşılık gelen Sarlmaz ÖNER ÖNERMAZ Genel Müdür Yardımcısı, en büyük ürünlerin savunma sektöründeki en büyük şirketlerin IDEF 2025’e tanıtıldığını söyledi.
Özyülmaz, fuarda gösterilen saldırı helikopterinin 20mm burun topu olduğunu söyleyerek devam etti:
“Türkiye’de üretilen tüm saldırı helikopterlerinde bu topun yeterliliğini başlatarak fabrikamızın arkasındaki 200 metrelik poligonda bu fuardaki fark, yurtdışında uçuyor ve ihraç ediliyorlar. Bu, bu ortalama kalibre ile en büyük gurur. Hem hava platformu ve yeni bir ürün, hem hava platformu hem de yeni bir ürün, hem hava platformuna karşı koruma sağlayan yeni bir ürün.
En iyi grup şirketlerinin 25 milimetrelik silah kabinlerinde, 5 mm’lik silahların kuleleri, 30 milimetre tabanca silah grubunun yeni üyesinin yeni üyesinin merkezi kalibresinde de sergileniyor.
Özyülmaz, “Sarlmaz ürünleri, gelişmiş algoritmalarla çelik kubbe tasarımlarında yaygın olarak kullanılacak. İlk keskin nişancı tüfeği stantımızda görülebilir, yeni Sarbot türevleri pozisyonumuzda görülebilir.

“Aynı anda kuleye iki farklı silah kurulabilir”
Best Defense Inc.’in genel müdürü Aziz Karaş, Dual adı verilen uzaktan kumandalı silah sistemi (UKSS) hakkında bilgi verdi.
Karas, “Kule aynı anda iki farklı silah takılabilir. Bunlardan biri 12.7 mm silah olabilir ve diğeri 7.62 mm olabilir.
UKSS’nin “pilot” işlevine atıfta bulunan Karas, bu sistemlerin genellikle savaş veya çatışma alanlarında kullanılacağını söyledi. Karaş, “İnsan hayatı ön plana çıktığında insanınızı korumalısınız. Bu nedenle bu sistemleri uzaktan yaratmayı planlıyoruz. Bu sistem uzaktan kontrol edilebilir.” dedi.
Karaş, sisteme yol açan ana özelliklerden birinin optik özellik olduğunu ve sistemde termal kameralar, gündüz kameralar olduğunu ve insan gözünün algılayamayacağı ve operatöre sunabileceği mesafelerde ayrıntıları algılayabildiğini söyledi.
Buna ek olarak, sistem hem 360 derece hem de 360 derecedir ve sesi yukarı doğru ifade eder, “hedefin bulunduğu noktaya göre. Bu çok büyük ve önemli bir özelliktir. Bu aynı zamanda uzak bir komuttur. Bu sistemler açık bir şekilde yeni özelliklere sahiptir. Elbette bu sistemler akıllı olabilir. Bu bir araç olabilir, kullanıcılarımızda hepsini sunabiliriz.

Karas, son zamanlarda dronlarla çok fazla eylem, bu yüzden bu ateş gücü yapıları AntiDon işleviyle kullanılmasını istediğini söyledi.
Göz veya kamera tarafından algılanmadığı durumlarda hedefe farklı bir destekle yaklaşan bir drone gereklidir, Karaş şunları söyledi: “İşte orada etkinleştirilen özelliklerden veya sistemlerden biri. Bu sistemi radar sistemine ekledik. Radarla ne yapıyoruz? Uçan bir nesne sonra, kulemiz onu izlemeye başlar. Dedi.
Entegre UKSS
Sivillere bakan bir araç olan araca entegre olan sistemde, Karas’ı ifade eden silah sistemine komuta eden, silahın bir araçta saklanan bir araçta olduğunu, çevre için önemli olduğunu söyledi.
Karaş, “özellikle çevrede oluşturulacak ortamlarda veya bu çevreye bir silahla gizli bir işlemin yerleştirilmesini istediğinizde. Bu sistemlerde kullanılabilir. Bu sistem işlevi, diğer sistemler doğrudan araca veya sabit bir platformda kurulabilir.
Bu projede, Karas asansörüne benzer bir sistem geliştirdiler, kulelerini bu asansör sistemine dağıttıklarını söyledi.
Karaş, sistemin bir düğmeye basarak 1 dakika içinde çalışmaya hazır olabileceğini ve araca entegre edilecek silahın kurumun talebi ile tamamen orantılı olduğunu vurguladı.
Ayrıca kulelerde iş yaptıklarını da bildiren Karaş: “Bu sistemin istikrarlı olması için belirli bir ağırlığı var. Ama farklı malzemelerle kullanabiliriz, bunları buraya entegre edebiliriz. Çünkü araç üzerinde ağırlık veriyorsunuz. Bu araç performansı.” Çevre. “