Bulgaristan’da, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

Türkiye’nin Sofya Mehmet Sait Uyanık büyükelçisi, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışındaki konuşmasında, “Bu gece sunulan yemekler, anadolu zengin çeşitliliğinin nesilleri ve burada ev sahipliği yapan birçok medeniyet tarafından modellenen eğitim yüzyılları. dedi.
Yiyeceklerin kültürel diplomasinin en güçlü araçlarından biri olduğunu vurgulayarak Uyanık, “Yemek kapıları açar, sohbetlere başlar ve hikayeler ve hikayeler aracılığıyla bizi anlamamıza yardımcı olur. Hayattan makaleye uzanan bu menü, kuzu eti ve geleneksel tatlılarla dolu, tüm türkilerden lezzetleri bir araya getirir.” Dedi.
Tüm aşçılar ve pasta Konfederasyonu ve dünyanın İslami liderlerinin birliği başkanı tarafından yönetilen Türkiye aşçı ekibi, ülkenin tüm bölgeleri için belirli gıda türlerinden oluşan bir sunum hazırladı.
Türkiye’nin 7 bölgesinin işaretli ve yerel coğrafi ürünleri ile hazırlanan özel bir menü sunduklarını açıklayan Çulfaz, “Bu menü ile ülkemizin değerli ürünlerini Bulgar halkına ve üst düzey konuklara tatmak istedik.
“Türk mutfağının haftası” programlarının bir parçası olarak 8 ülkede sunum yaptıklarını belirten Çulfaz,:
“Türk mutfağı haftasının bir parçası olarak Bulgaristan’da 250 kişiye Türk yemekleri sunacağız. Çok hevesli ve mutluyuz. Burada olmak ve tadı ülkem, yakınımdaki büyük bir zevk veriyor. Coğrafya kader, kader bir kültür, kültür bir yemek.”
Nataliya Kiselova, Bulgaristan Parlamentosu Başkanı, Simeon Sakskurgotski, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mariya Angelieva, Bulgar Müslümanlar Mustafa Alh Haci’nin baş eğitmeni, politikacılar, sanatçılar ve protokol üyeleri etkinliğe katıldı.