Güncel Haberler

Türk mutfağının gözdesi: Etli biber dolması tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Etli biber dolması, zeytinyağlısı kadar popüler olan lezzetli ve doyurucu bir Türk yemeğidir. İnce doğranmış soğan, pirinç ve baharatlarla karıştırılmış kıyma; Yeşil biberlerle doldurulur ve lezzetli bir domates sosuyla eşleştirilir. Yoğurtla servis edildiğinde gerçek bir şölene dönüşüyor. Kuyu, Türk mutfağının bu favori yemeği nasıl hazırlanır? İş yerinde, Tam ölçü etli biber dolması tarifi…

ETLİ BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

İçli dolmalar için:

10 adet orta boy yeşil biber

250 gram kıyma (orta yağlı)

1 bardak pirinç

1 büyük soğan (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı biber

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

Sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası

2 bardak sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

ETLİ BİBER DOLGUNUN HAZIRLANIŞI

Geniş bir kapta kıyma, pirinç, doğranmış soğan, sarımsak, salça, baharatlar, zeytinyağı ve maydanozu iyice karıştırın.

Harç çok kuru veya çok sulu olmamalıdır.

Biberlerin sap kısımlarını dikkatlice kesip iç çekirdeklerini çıkarın.

Yıkanan biberlerin süzülmesine izin verin.

Hazırladığınız iç harcı kaşık yardımıyla biberlerin içine doldurun.

Ancak üstte biraz boşluk bırakın; Pirinç pişerken kabaracaktır.

Dolmalık biberleri tencereye dikey olarak dizin.

Tereyağını eritip salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Daha sonra sıcak su ve biraz tuz ekleyin. Bu karışımı dolmaların üzerine dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Pirinçler yumuşayıp içleri pişince dolmalar servise hazır hale gelir.

Etli biber dolmasını yoğurt veya cacıkla birlikte servis edebilirsiniz.

Üzerine az miktarda zeytinyağı ve kuru nane eklenmesi lezzeti artıracaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu